“با پرونده الکترونیک سلامت در طول زنجیره ارزش سلامت می توان پایش شاخص های سلامت را بصورت هوشمند انجام داد”
هر یک از اعضا می تواننسد یک پرونده هوشمند الکترونیک سلامت داشت باشد که تمامی اطلاعات و فعالیتهای انجام شده در حوزه درمان و سلامت هر فرد، درآن ثبت و ذخیره و بهروز رسانی میگردد. این پرونده، با توجه به استانداردها و چارچوبهای تعیین شده توسط نظام سلامت، قابل دسترسی در سطوح مختلف خواهد بود. در پرونده الکترونیک سلامت نه تنها در حوزه درمان، بلکه در تمام طول زنجیره ارزش سلامت، مانند حوزه تندرستی، پیشگیری، مانیتورینگ و پایش شاخصهای سلامت کاربرد دارد و در صورت نیاز، سیستم به صورت هوشمند، هشدارهای لازم را خواهد داد.
پرونده الکترونیک سلامت، در برگیرنده اطلاعات مراقبت های بهداشتی و درمانی در طول حیات فرد می باشد. که به صورت الکترونیکی ذخیره می شود. در واقع پرونده الکترونیک سلامت تمام عملکردهای یک پرونده سنتی را با کیفیت بهتر پوشش میدهد. هدف از تشکیل پرونده سلامت، مراقبت مستمر از فرد است. پرونده الکترونیک سلامت توسط ارائه دهندگان مراقبت بهداشتی و درمانی در مکان های مختلف با حفظ محرمانگی قابل اشتراک گذاری بوده و موجب توسعه کیفی مراقبت بهداشتی و درمانی می شود.
پرونده الکترونیک سلامت در “سامانه ایزی مد” با داشتن ساختار و استانداردهای مناسب با حفظ اصول محرمانگی، یک پرونده مادام العمر از سوابق بهداشتی درمانی فرد و مراقبت از وی در نظام سلامت را فراهم می آورد و میتوان با استفاده از آن، مراقبت های بهداشتی و درمانی با کیفیت تر ارائه نمود و همچنین با پردازش داده های موجود در پرونده الکترونیک سلامت، دستیابی به وضعیت سلامت فرد و جامعه با روش های داده کاوی را فراهم نمود.
پرونده الکترونیک سلامت بصورت یکپارچه به “سامانه رسا” (راهکار الکترونیک سلامت بیمه درمان) متصل است
هر نوع اطلاعاتی مربوط به سلامت جسمی یا روانی یا وضعیت یک فرد در مراجعه به مراکز درمانی و سوابق بیماری و اقدامات انجام شده در پرونده الکترونیک سلامت ثبت میشود و قابلیت اتصال و دریافت داده ها از سامانه های نظام سلامت را دارد. این اطلاعات شامل شرح حالهای پزشکی، سوابق بیماری، علائم حیاتی، حساسیتها، نتایج آزمایشگاهی و تصویربرداری، پرونده پزشکی بستری و بستری موقت در طول درمان، مشکلات و علائم درمانی، علائم بعد از درمان و خدمات سرپایی میباشد. پرونده الکترونیک سلامت شامل دادههای بهداشتی درمانی دوران عمر یک فرد است که در “سامانه ایزی مد” ایجاد و بصورت محرمانه نگهداری میشود. این پرونده بصورت الکترونیکی برای ارائه کنندگان مجاز خدمات در هر مکان و زمان به منظور حمایت و پشتیبانی از ارتقا کیفیت خدمات سلامت در دسترس قرار میگیرد. استفاده کنندگان مجاز در مراکز بهداشتی درمانی در هر زمان به اطلاعات گذشته بیمار دسترسی داشته و اطلاعات درمانی جدید بیمار را به آن اضافه می نمایند.
قابلیت های ” پرونده الکترونیک سامانه ایزی مد” عبارتند از:
- امکان ثبت مشخصات دموگرافیک بیمار
- امکان ذخیره سازی تصاویر پزشکی در پرونده الکترونیک سلامت
- تبادل پرونده سلامت با سایر سامانه ها از طریق اتصال به سایر سامانه ها مراکز درمانی و بیمه ای
- امنیت و اشتراک گذاری اطلاعات پرونده سلامت با تعیین سطوح امنیتی و دایره اعتماد و محرمانگی
- جستجوی پیشرفته و گزارش گیری پویا و خروجیهای متنوع گزارشات از دادههای پرونده الکترونیک سلامت
- خلاصه پرونده سلامت بصورت نمایش نموداری با مشاهده وضعیت فرد در یک نگاه
- چارتینگ بیمار شامل نمایش کلیه اطلاعات علائم حیاتی بیمار، حساسیتهای بیمار، فهرست مشکلات بیمار در یک نمای مختصر
چارتینگ بیمار شامل نمایش سریع وضعیت فعلی بیمار، معاینات اخیر و نوبتهای برنامه ریزی شده، نتایج آزمایشها، ارزشیابیهای پرستاری، برنامههای مراقبتی و یادداشتهای پرستاری، داروهای فعلی، آلرژی های فعال، نمودار ایمن سازی و اقدامات درمانی اخیر بیمار
مزایای پرونده الکترونیک سلامت
- سهولت دسترسی به اطلاعات سلامت: پرونده الکترونیک سلامت الکترونیک، موجب سهولت دسترسی به اطلاعات یکپارچه بیماران در هر زمان و مکان برای مراقبتهای سلامت میشود.
- صرفه جویی در زمان : پرونده الکترونیک سلامت با تسریع انجام خدمات بهداشتی درمانی و جلوگیری از اقدامات تکراری و مراجعات بیمورد، سبب صرفه جویی در زمان بیماران و کادر درمانی و پزشکی، میشود.
- کاهش خطاهای پزشکی و صرفه جویی در هزینه: پرونده الکترونیک سلامت، باعث کاهش خطا در نسخه نویسی، کاهش خطا در تفسیر نتایج آزمایشها و تصاویر تشخیصی، کاهش آزمایشها و نسخههای تکراری و بدنبال آن کاهش هزینههای درمانی میشود.
- موثر در درمان بیماران: بهبود نتایج درمان، افزایش مشارکت بیمار در مراقبت بیمار از خودش در منزل از دیگر ویژگیهای پرونده الکترونیک سلامت است.
- سهولت انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی: پرونده الکترونیک سلامت، موجب سهولت در انجام پژوهشهای حوزه سلامت خواهد شد.
- مدیریت و نظارت: بهبود مدیریت بیماریهای مسری و پاندمی ها، بهبود نظارت بر خدمات بهداشتی و درمانی، نظارت بر کیفیت ارائه خدمات در حوزه بهداشتی درمانی.